17.12.06

Nyrock nostalgi

På skribent og pladepusher Martin Petersens blog Smårepetitioner udføres på stedet kan man nu - som indscannet dokument - læse den første artikel, som blev publiceret om det, der siden hen førte til Olesen-Olesen. Artiklen er fra fanzinet Sidste Skrig 1982. (Den i artiklen nævnte gæstebassist er også forfatter af artiklen. Undergrunden i Vejle bestod af ret få personer dengang.)
Læs her >>

13 kommentarer:

So ein historischer Ding... sagde ...

Hej Peter

Det har jo faktisk museologisk og kulturhistorisk interesse. Jeg bliver lidt nysgerrig: Var der flere i den vejlensiske og musikalske undergrund end dig og Henrik? Var der et lidt glemt miljø med udgivelser af musik, tidsskrifter og lignende? Ja, når jeg spørger, er det på grund af min interesse for kulturhistoriske fortællinger fra Vejle - den har du jo mødt ved en tidligere lejlighed.

MVH
Jacob Knudsen
Vejle Museum

Peter H. Olesen sagde ...

Hej Jakob

Tja, hvor mange skal der til, for at man kan kalde det et miljø? Der var jo mange musikere i Vejle på det tidspunkt, centreret omkring øvelokalerne i foreningen Musikernes Hus og spillestedet Vejle, men i vores nyrock/post-punkmiljø var vi vist omkring 9-10 mennesker som så - især for min bror og mit vedkommende - spillede på kryds og tværs i flere grupper. Det varede et par år og så rejste mange af os til København, mens andre på anden vis kom videre i livet.

So ein historischer Ding... sagde ...

Musikernes hus, var det omme ved det nu hedengangne spillested "Baghuset"?
Jeg nåede kun at komme der en enkelt gang - var ved at blive kvælt i hashtågerne til en koncert med nogle der hed Marock - ikke nogen stor oplevelse - heller ikke musikken!

Anonym sagde ...

Kulturhistorisk indskud fra sidelinien: Interessante bandnavne i Vejle anno 1981-1984: Sort-Hvide Landskaber, Skizo Kids, Støj & Visioner, Anonyme Som Badeværelser, Trotzkis Tænder, Philips Phenix, Abel & Bauer, (Kain)..... (og Brødrene O-O var involveret i dem alle. Imponerende at de også havde tid til at lave lektier, gå med aviser osv......).
Hashtåger på Baghuset: Det lyder højst sandsynligt!

Peter H. Olesen sagde ...

Hashtåger på Baghuset, det kunne være Marock, det kunne også være Katharsis eller Que? De fleste Vejle-bands spillede på det tidspunkt jazzrock eller forsinket Santana- og Cream-inspireret rock. De øvede og øvede og øvede og købte instrumenter og gear, som vi lånte. Ofte uden at spørge om lov. De penge vi sparede på instrumenter og gear brugte vi på at indspille og udsende en singleplade. De andre, lidt ældre musikere i byen var målløse. Sort-Hvide Landskaber kunne jo ikke spille, havde ingen instrumenter eller forstærkere og så udsendte de sgu en rigtig plade!
Akke ja. Jeg husker det som var det 25 år siden.

So ein historischer Ding... sagde ...

Ja, nu har jeg jo selv gået med aviser i Vejle, så det jeg er mest imponeret over er ikke hvorvidt I nåede at lave jeres lektier ved siden af musik, men hvordan I fik råd til at finansiere jeres egen plade. Det var en ganske ussel hyre man fik for at gå med aviser. Men nu har jeg jo så en del af forklaringen - I sparede på instrumenterne - ganske snedigt! I øvrigt, når man gik med aviser, fik man jo mulighed for at læse den også - og de eneste jeg nogen sinde erindre blev omtalt for at have udgivet en plade i Vejle var Sort-hvide landskaber (Jeg fik aldrig købt den - undskyld! - og nu er den vel udsolgt fra forlag) og så nogle jeg gik i klasse med på Rødkilde Gymnasium (så der har du nok ret i de ikke ville noget med deres musik). De spillede i et lokalt heavy-orkester med navnet L.A (forkortelse for Lost Angels). De var meget flinke, men også meget uheldige. De lavede en pladeindspilning der blev udsat et par gange, fordi pladeselskaber enten gik konkurs eller tog røven på dem. Da den endelig udkom havde de pladereception i Drejeskiven. Vi var nogle der mødte op og overrakte dem en Spånplade for 3 forudbestilte eksemplarer - det fandt de vist ikke så morsomt - det var måske også lidt ondt, men vi vidste ikke bedre. Det var engang i 1984 eller 85, så måske blev undergrundsmiljøet i Vejle afløst af et Heavymiljø, da I rejste fra byen!

Anonym sagde ...

Hør, er det som om, vi i skyndingen er ved at glemme Fenders her? Bandet, der gav os Anne Herdorf, "Det er længe siden, du gav en øl" samt den skæveste mund i dansk grandprix historie - og i hvis studie, blogindehaveren tidligt i 80erne indspillede musik med sit allerførste band, Kaos (et band bestående af blandt andet en tidligere dansk mester i standarddans og en senere quiz-bestyrer). Tænk engang, at der ikke skal mere end ét enkelt hop til for at nå fra Skizo Kids til Helge Engelbrecht. Fortæller vel noget om størrelsen på 7100 Vejle -dengang som nu.

Anonym sagde ...

Hey, der må da vist være folk fra Nørup på linien i dag!

Peter H. Olesen sagde ...

Fenders var ikke en del af den vejlensiske undergrund, Kaos lå måske liiige på grænsen til at være det. Storeøsteren til trommeslageren i Kaos er iøvrigt flere gange nævnt som seriøs kandidat til Nobelprisen. Det er vist noget med, at det er lykkedes hende at stoppe lyset.

Peter H. Olesen sagde ...

Måsek skulle I smutte over på den deciderede Vejle-blog www.det-er-menneskeligt-at-komme-fra-Vejle.blogspot.com

Peter H. Olesen sagde ...

Da Jakob selv er for beskeden, må jeg hellere gøre opmærksom på hans nystartede Vejle-videoblog http://byens-rum.blogspot.com/

(Det ser spændende ud, Jakob!)

So ein historischer Ding... sagde ...

Tak for det og kig endelig forbi på bloggen en gang imellem. På et eller andet tidspunkt i forløbet når jeg jo nok til 1970'erne og 80'ernes Vejle. Tanken er i hvertfald, at det skal være repræsenteret i udstillingen/forestilling.
Men nu må vi jo se hvor det ender...udover beskedenhed, er en af mine personlige egenskaber momental storhedsvandvid.

Peter H. Olesen sagde ...

Beskedenhed og momental storhedsvanvid - det plejer at være en god cocktail, Jakob!