23.3.07


For snart fem år siden startede min bror Henrik og jeg vores eget pladeselskab. Uden de store forkromede planer eller slagord. Uden den store kapitel, uden vilde visioner. Vi ville blot sikre os retten til produktionsmidlerne, for nu at bruge en marxistisk terminologi. Vi startede Melodika for selv at få fuldstændig økonomisk og kunstnerisk kontrol over de plader vi måtte ønske at udsende som Olesen-Olesen. Vi havde længe - faktisk siden tidernes morgen - arbejdet sammen med små, entusiatiske pladeselskaber. Nogle af dem var dygtigere end andre, de fleste af dem var flinke, ikke alle var så tjekkede. Som min bror og jeg er.
Det kræver egentlig ikke så meget at starte et pladeselskab. Ikke i disse år. Man skal have en computer og en lommeregner. Og plads i reolen til nogle ringbind. Det er nærmest alt.
Henrik og jeg var i forvejen vant til at have alle tyve fingre nede i hver eneste lille detalje af den proces, der handler om at lave og udgive en plade: Fra at skrive sangene til at indspille dem, lave covers og skrive pressemeddelelser. Etc. Nogle vil kalde os maniske og mene at vi ikke tør overlade ansvaret til andre, selv mener vi, at vi blot er kontrolfreaks.

Nu har vi udgivet tre Olesen-Olesen-cd´er på eget selskab og en fjerde - ovenikøbet et dobbeltalbum - er på vej med planlagt udgivelse til september. Men lige nu gælder det vores første udgivelse udenfor familien, så at sige. Snart udsender Melodika Konfus´debutalbum, som også har titlen "Konfus". Konfus er også et brødrepar, der synger på dansk - ikke et decideret krav for at blive udsendt på Melodika, men hjælper. Rasmus Kragh, som i mange år har været keyboardmand for Olesen-Olesen, har sammen med sin bror og sangskriverkollega Andreas arbejdet på projektet i en del år - dage og især nætter - efterhånden. I dag lander en såkaldt radio- og promotionsingle på redaktionerne rundt omkring. Imens kan almindelige dødelige gå ind på Konfus´ myspace-profil og lytte, her >>

13 kommentarer:

Jakob Brøbecher sagde ...

Spændende, spændende. Hvornår kan man vente skiven i handelen?

martin aitken sagde ...

Jeg har lyttet - og det lyder godt!

Peter H. Olesen sagde ...

"Konfus" er ude medio maj - og "Kain og Abel" i september.

Jakob Brøbecher sagde ...

OK, det blir godt at høre andre folk på Melodika!

Er de 80'er- eller 70'er-band? Subsidiært, hvornår mødte de hinanden første gang, og var der hermed tale om en egentlig banddannelse - eller lignende - som kvalificerer dem i så henseende ;-)

Peter H. Olesen sagde ...

Jeg tror, de mødte hinanden i begyndelsen af 70´erne, da lillebror Rasmus blev født, så i den vigtige, evigt igangværende diskussion kunne de rubriceres som et 70´er band. Måske begyndte de først at spille musik i slutningen af 80´erne dog, og er dermed et halvfemserband.
Jeg ved det sgu ikke.

Jakob Brøbecher sagde ...

Men det er vigtigt at diskutere det, ikke sandt!

Anyway, der har jo snart lææænge været tale om andre bands på Melodika, og jeg synes sgu, det er rigtigt fint, at der nu begynder at ske noget.

Jeg har haft S.U.T.s sætning i hovedet hele dagen: "Ud med sproget!".

Anonym sagde ...

Jeg ved - fra pålidelige kilder - at brødrene Konfus i deres første band sammen gerne ville lyde - og næsten lød - som Stones i september 1967 (eller var det september ´66?)!!

Peter H. Olesen sagde ...

Altså, vi startede jo pladeselskabet af egoistiske årsager og har aldrig haft ambitioner om at blive det nye Motown eller Factory - eller Auditorium for den sag skyld. Men kommer der noget, som passer ind og som er værd at udgive, så udgiver vi det. Vi vil ikke ind og være en spiller, en aktør i pladebranchen. Gud bedre det. Og vi hader at modtage håbefulde demoer (Var lige ved at skrive demobånd, men dét indspilningsmedie er vist passé)!

Anonym sagde ...

Så er det sagt!
"Melodika: Send ingen demo-whatsoever, så udsender vi - måske - jer!"
Helt enig!
Co-Direktøren

Martin Petersen sagde ...

Det er jo heller ikke noget særligt, ethvert fjols kan jo starte et pladeselskab i dag.

Peter H. Olesen sagde ...

Netop.
Og det står jo enhver frit for at kalde pladeselskabet et eller andet latterligt!

Anonym sagde ...

Ja, fx. "Farvel Store Ego Skiver" eller "Jysk Beatnik Båndselskab" eller "Tryghed & Tristesse" eller.... (fortsæt selv eller lad være)

rasmus kragh sagde ...

konfus er hårdtslående dansksproget musik, uden takt eller tro .. snak løs men hør musikken først og fremmest
det er bedre end godt