12.3.07


Monumentalt portræt af Anders Fogh Rasmussen

For nogle år siden lavede kunstneren Gorm Spaabæk et kæmpemæssigt træsnit - 244 x 183 cm - forestillende statsministeren.
Om baggrunden for dette værk, som blandt andet var udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling i 2003, skriver Gorm Spaabæk: "Det er et træk i den danske folkesjæl at der ikke er noget der må være rigtigt stort. Når noget fylder meget skæres benene af og ties ihjel . Eksempler kan være Evald Tang Kristensens fortællere, Niels Hansen Jacobsen, Anton Laier, Rikke Luther, den romanske granit og Heinrich Tønnies fotografier. Man kan heller ikke se arbejder af arkitekten Jørgen Utzon, der kommer fra Aalborg, på noget nordjysk kunstmuseum. Med dette værk vil jeg undersøge, om det er en mekanik der kan bruges omvendt.
Hvis man skaber et meget stort og monumentalt portræt af Anders Fogh Rasmussen, forsvinder han måske." [Min understregning] Det var da forsøget værd!

1 kommentar:

Martin Petersen sagde ...

Jeg kommer til at tænke på Eva i parallelklassen, der tegnede dæmoner i frikvartererne for at få dem til at forsvinde fra hendes drømme.