22.5.07


Reunion

Mens jeg med lettelse lige har vedtaget med mig selv ikke at møde op til mit 25 års studenterjubilæum, er der åbenbart andre, som ikke har problemer med at vende tilbage, mødes igen og således konfrontere sig med fortiden. Efter 27 år vender alle tiders lille trio, Young Marble Giants, nu tilbage.
I begyndelsen af firserne var Young Marble Giants - sammen med især Joy Division og Jonathan Richman & The Modern Lovers - blandt mine favoritkunstnere. Denne beskedne waliske minimalpop-trio gjorde stort indtryk på mig - og påvirkede blandt mange andre min bror Henrik, Jan og Benny fra Haderslev og Dub Tractor alias Anders Remmer - med de nedtonede, let melankolske og sødmefyldte, amatøristiske sange på det eneste album, de nåede at udgive, Colossal Youth fra 1980. Jeg anmeldte dengang - som vist een af de få her i landet - denne plade, det var i Århus-fanzinet dB 110.
For nylig kunne bl.a. gaffa.dk så melde, at pladen - og alt andet hvad de åbenbart nåede at indspille - nu bliver genudsendt på cd, og her til aften finder jeg så ud af, at gendannede YMG spiller en enkeltstående koncert nu på søndag d. 27. maj på Hay-festivalen i Wales. Jamen, hvad venter vi på?
Alt dette og meget mere på Young Marble Giants´egen profil på det der myspace.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, jeg er bloggens ejermand stor tak skyldig for introduktionen til - også - dette fantastisk, fine lille orkester. YMG er lyden af ungdom, uskyld, sødme og melankoli på een og samme tid. Nu finder jeg pladen frem fra reolen, nu spiller den på anlægget.

Anonym sagde ...

Searching for mr. right
oh oh i'm
waiting up half the night


Ja ja jeg har også ejet den plade i 30 år

Courtney Love, eller hendes spin doktor, kan vist også lide YMG